Biobolt és bio webáruház, kérje ingyenes tanácsadásunkat üzleteinkben és vásároljon egészségmegörző termékeinkből!
Profilom, belépés

Cart

Mi a Bio?

A valódi biotermék ellenőrzött körülmények között termelt, semmilyen műtrágyát és szintetikus, toxikus anyagot nem tartalmaz. A tápanyag-utánpótlás csak szerves eredetű tápanyag-utánpótlásra alapozott lehet, és a növényi károsítókat is mechanikus úton irtják. A kórokozókkal szemben olyan természetes eredetű az ökológiai gazdálkodásban engedélyezett szerekkel “permeteznek”, amik nem szívódnak fel növényekben, vízzel könnyen lemoshatók. Az ilyen módon előállított termékek (az alacsonyabb hozam miatt) mennyiségben elmaradnak vegyszerekkel kezelt társaiktól, és magasabb költségekkel állíthatók elő. A hiteles biotermék mindig drágább, de magasabb minőséget is képvisel.

Ökotermék (biotermék) az a növényi vagy állati eredetű élelmiszer, amelyet az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően állítottak elő, tehát utólagos vizsgálatokkal nem lehet semmit biotermékké minősíteni. Az ökológiai gazdálkodást Magyarországon az EU 2092/91 rendelete, valamint a magyar kormány 140/1999 és az FVMKÖM 2/2000-es közös miniszteri rendelete szabályozza. A gazdálkodási mód hivatalos megnevezése “ellenőrzött ökológiai gazdálkodás”, de nem hivatalosan azonos értelemben használjuk a biogazdálkodás, ökogazdálkodás, organikus gazdálkodás kifejezéseket. Angol nyelvterületen az “organic farming”, német nyelvterületen az “ökologischer Landbau” kifejezések ugyanezt jelentik.

Miért jó nekünk, ha “egészségbarát” táplálékokat fogyasztunk?

 • Környezet – A környezetkímélő gazdálkodásnak köszönhetően, számos állatfaj; madár, lepke és növény él és teszi sokszínűvé, változatossá az ökológiai gazdaságokat. A szigorú szabályozások pedig tiltják a genetikailag módosított növények termesztését.
 • Egészség – Tudományos vizsgálatok szerint, a bioélelmiszerek több vitamint, ásványi anyagot és egészségvédő másodlagos növényi anyagot (fitovegyületeket) tartalmaznak, mint a hagyományos mezőgazdaságból származóak. Emellett az ökogazdálkodásból származó állatok teje, tojása több fehérjét, szignifikánsan több vitamint és ásványi anyagot, omega-3 zsírsavat tartalmaz, és hormonoktól, hozamfokozóktól mentes.
 • Íz – Sok ember azért vásárol bioélelmiszereket, mert sokkal ízletesebbek mint a nagyüzemileg előállítottak, hiszen íz és aromaanyagokban gazdagabbak és magasabb szárazanyag tartalommal rendelkeznek.
 • Élelmiszer-biztonság – A biogazdaságok, amennyire csak lehet, kerülik a felesleges permetezéseket és minőségi, értékes beltartalmú, szermaradványmentes termékek előállítására törekednek. A egészségre káros élelmiszer-adalékanyagok használata tilos a biotermékek feldolgozása során.
 • Állatjólét – Biogazdálkodás megköveteli az állatok természetesebb módon való tartását (szabadtartásban, legeltetéssel) és természetes , egészséges takarmánnyal való ellátásukat.
 • Vidék– A biotermesztés

Ha újra érezni szeretné a friss, élettel teli, egészséges földben termett zöldségek ízét, ha gyermekeiről és családjáról tiszta és biztonságos élelmiszerrel szeretne gondoskodni, válassza a mindennapokban a biotermékeket! Az egészséges élelmiszer fogyasztása a legjobb befektetés, hiszen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint, számos betegség (szív és érrendszeri-, daganatos megbetegedés) ily módon megelőzhető lenne. Tájékozódjon a bioélelmiszerek előnyeiről, hogy az ön egészségét is szolgálhassák!

  Érdekességek:

  – Azok a várandós nők, akik növényvédőszer-maradványokat tartalmazó élelmiszert fogyasztanak, nagyobb eséllyel szenvednek terhességi cukorbetegségben, és a kisbabáik is nagyobb eséllyel szenvednek majd idegrendszeri zavarokban.
  – A bio (organikus) tejet fogyasztó gyerekek között kevesebb az ekcémás.
  – A bio élelmiszert fogyasztó kismamák anyatejében 50%-kal magasabb a hasznos linolsav (telítetlen zsírsav) szint.
  –  A biogyümölcs és biozöldség 50%-kal több antioxidánst tartalmaz.
  – A biotej 90%-kal több antioxidáns tartalmaz.

Antioxidánsok

Fedezze a szükséges vitamin bevitelt a bio élelmiszerekkel, gyümölcsökkel, zöldségekkel, amelyekben nagyobb mennyiségben találhatók meg az antioxidánsok és vitaminok.

A szervezet számára elengedhetetlen az antioxidáns, amely a káros szabad gyökök képződését gátolja és ez által a korai megöregedést, a daganatok kialakulását, a szervezetben létrejövő káros folyamatokat, a megbetegedéseket előzhetjük meg. A szabad gyökök a kollagén és az elasztin termelődését gátolják, ami a bőr rugalmatlanságához is vezethet. Az antioxidánsokat A-, E-, C-vitamint tartalmazó bio termékekkel juttathatja be a szervezetébe, amelyeket megvásárolhat bio boltjainkban, vagy megrendelheti a fuvespatika.hu webáruházban is. A bio élelmiszerek összetevőit, vitamin tartalmát megtekinthetik minden bioterméknél, így könnyedén tud választani a termékek közül.

Hogyan szerezzük be a biotermékeket?

Ma már az egész ország területén egyre több piac és üzlet választékában szerepelnek biotermékek. Bioboltjainkban – Budakalász, Csömör, Kispest, Óbuda, Szigetszentmiklós- személyesen megvásárolhatja a bioélelmiszereket, étrendkiegészítőket, kozmetikumokat, teákat, tisztítószereket, Prego papucsokat, illóolajokat és szaunaolajokat, vagy megrendelheti webshopunkban az Ön számára legmegfelelőbb biotermékeket.